GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Fontosnak tartjuk, hogy a profi dugulás-elhárítás szolgáltatásainkon kívül további hasznos információkkal is szolgáljunk meglévő és leendő ügyfeleinknek egyaránt. Ezért ezen az oldalon a folyamatosan felmerülő kérdésekre adunk válaszokat. Ha Önnek is van kérdése kérjük írja meg, és hamarosan  megválaszoljuk ezen a felületen, így mások is olvashatják majd.

Miért terjeng csatornaszag a lakásban?

A csatornaszag hátterében minden esetben dugulás áll. Ez lehet kezdetleges, és egyre komolyabb is. Leggyakrabban a fürdőszobában lehet találkozni a a jelenséggel, pontosabban a csatornaszag jelenlétével. A büdös szag megszűnik, ha a dugulást sikerül felszámolni. Ezekre megoldást nyújthatnak házilag is elvégezhető duguláselhárítási tippjeink. Van azonban úgy, hogy otthoni módszerekkel mégsem lehet a dugulást megszüntetni. Mégpedig azért, mert már olyan mértékű az eltömődés, hogy a feltárásához, valamint a duguláselhárításhoz már komoly szaktudás és professzionális géppark szükségeltetik. És persze a fürdőszoba lefolyón kívül, a mosogatók, mosdók, kád és zuhanytálca, vagy éppen a strang vezeték, padlóösszefolyó felelős mindenért. De okozhatja a bűzelzáró meghibásodása, dugulása, vagy egész egyszerűen csak a hiánya. 

Mi a különbség a kézi és gépi duguláselhárítás között?

Duguláselhárítás történhet kézi és gépi duguláselhárító spirál alkalmazásával. Csőgörénynek is nevezzük a spirálokat, ezek erős és strapabíró anyagból készülnek. Ennek ellenére ritkán duguláselhárítás közben eltudnak törni. Ez komoly veszteség a duguláselhárító szakember számára. A profi gépekbe használatos spirálok ára igencsak borsos. Különböző méretben, átmérőben, toldalékkal és fejjel készülnek változatai, különböző felhasználási terület szerint. A kézi variációk beszerezhetők bármilyen barkácsáruházban, és ezek a kisebb dugulások, szennyeződések eltávolítására a lefolyókban alkalmasak.

Vízvezeték szerelő is képes dugulást elhárítani?

Szinte természetes, hogy egy profi vízszerelő is képes elhárítani a dugulást. Aki naponta szereli a vízcsapokat, szifonokat, cseréli a régi mosogatókat, beépíti az új mosdót a helyére. Ha kell vízvezetéket vagy bojlert szerel, karbantart, cserél. Tisztában van a lefolyók és csatornacsövek elhelyezkedésével, számára nem okozhat gondot a dugulás felmérése és helyének pontos beazonosítása. Már csak az a kérdés, hogy vannak-e megfelelő eszközei mindezen munkálatok ellátásához, illetve legfőképpen az, hogy akar-e nyakig turkálni a szennyvízben és fekáliában vagy sem.

Mire jó a bűzelzáró?

Bűzelzáró mindenhol megtalálható normális esetben. Mosdó, mosogató, zuhany, kád, padlóösszefolyó. Hiánya garantálja a folyamatos csatorna és lefolyó szag terjengését a lakásban. Továbbá, ha eldugul vagy hibásan működik is ugyanezt fogja eredményezni. Szerepe a különböző lefolyók szennyvízét elvezetni a főcsatornába. A bűzelzárót is eldugítják a különböző apró lerakódások, szennyeződések. Érdemes tehát időközönként alaposan kitisztítani őket. Dugulás esetén a bűzelzáró eltávolítása után lehet csak megkezdeni a duguláselhárítást. A padlóösszefolyó bűzelzárója tehát fontos funkciót lát el, és ha hibátlanul működik, akkor nem lesz csatornaszag a környezetünkben.

Miért van dugulás a panelban, és mi a megoldás?

Sajnos a régmúltban épült panellakások napjainkban is tartogatnak meglepetéseket, ami a lefolyókat és csatornarendszereket illeti. Ennek és a lakók hanyagságának köszönhetően gyakori jelenség a dugulás. Legyen az a mosogató a konyhában, vagy a mosdó a fürdőszobában, vagy a WC a mellékhelyiségben. Ráadásul az sem jelent túl sokat, ha az ember a saját lakásában mindent karban tart, rendszeresen tisztítja a lefolyókat. Bevett szokás, hogy a szomszédok a WC-be dobálnak rongyokat, ahol gyerek van pelenkákat, majd lehúzzák és már meg is van a dugulás. Sajnos ezt kivédeni nem lehet. A szennyvízelvezető rendszer duguláselhárítása pedig ilyen esetben a ház feladata. Természetesen az ilyen eseteket a lakógyűlésen meg kell említeni. Általában a többi lakó és a közös képviselő bevonásával, számon lehet kérni a kár okozását az elkövetőn. A helyszínre kiérkező vízvezetékszerelő a duguláselhárítás után megtudja mondani, hogy pontosan hol volt a dugulás, így beazonosítható a dugulást okozó lakó.

Mikor kell bontani a dugulás elhárításához?

Az esetek nagy százalékában a duguláselhárítás bontás nélkül is elvégezhető. Sajnos ritkán előfordul azonban, hogy repedés vagy törés van a szennyvízelvezető csatorna csövekben, és ilyenkor elkerülhetetlen a bontással járó csőcsere. 

NON-STOP SEGÍTSÉG

Egész Budapest területén vállaljuk a gyors duguláselhárítást. Forduljon hozzánk bizalommal. Profi géppark. 30 év tapasztalat. Precizitás. Pontosság. Megbízhatóság. Megfizethető árak.

AZONNALI MEGOLDÁS

Kollégáink minden esetben a legalaposabban végzik el a tisztítási munkálatokat. WC, Csatorna, Mosdó, Mosogató, Zuhany, Kád, Strang dugulás megszüntetése. Dugulás volt nincs! Dugulás volt nincs!

VÁLASSZON BENNÜNKET

Call Now Button