GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Fontosnak tartjuk, hogy a profi dugulás-elhárítás szolgáltatásainkon kívül további hasznos információkkal is szolgáljunk meglévő és leendő ügyfeleinknek egyaránt. Ezért ezen az oldalon a folyamatosan felmerülő kérdésekre adunk válaszokat. Ha Önnek is van kérdése kérjük írja meg, és hamarosan  megválaszoljuk ezen a felületen, így mások is olvashatják majd.

Miért terjeng csatornaszag a lakásban?

A csatornaszag hátterében minden esetben dugulás áll. Ez lehet kezdetleges, és egyre komolyabb is. Leggyakrabban a fürdőszobában lehet találkozni a a jelenséggel, pontosabban a csatornaszag jelenlétével. A büdös szag megszűnik, ha a dugulást sikerül felszámolni. Ezekre megoldást nyújthatnak házilag is elvégezhető duguláselhárítási tippjeink. Van azonban úgy, hogy otthoni módszerekkel mégsem lehet a dugulást megszüntetni. Mégpedig azért, mert már olyan mértékű az eltömődés, hogy a feltárásához, valamint a duguláselhárításhoz már komoly szaktudás és professzionális géppark szükségeltetik. És persze a fürdőszoba lefolyón kívül, a mosogatók, mosdók, kád és zuhanytálca, vagy éppen a strang vezeték, padlóösszefolyó felelős mindenért. De okozhatja a bűzelzáró meghibásodása, dugulása, vagy egész egyszerűen csak a hiánya. 

Mi a különbség a kézi és gépi duguláselhárítás között?

Duguláselhárítás történhet kézi és gépi duguláselhárító spirál alkalmazásával. Csőgörénynek is nevezzük a spirálokat, ezek erős és strapabíró anyagból készülnek. Ennek ellenére ritkán duguláselhárítás közben eltudnak törni. Ez komoly veszteség a duguláselhárító szakember számára. A profi gépekbe használatos spirálok ára igencsak borsos. Különböző méretben, átmérőben, toldalékkal és fejjel készülnek változatai, különböző felhasználási terület szerint. A kézi variációk beszerezhetők bármilyen barkácsáruházban, és ezek a kisebb dugulások, szennyeződések eltávolítására a lefolyókban alkalmasak.

Vízvezeték szerelő is képes dugulást elhárítani?

Szinte természetes, hogy egy profi vízszerelő is képes elhárítani a dugulást. Aki naponta szereli a vízcsapokat, szifonokat, cseréli a régi mosogatókat, beépíti az új mosdót a helyére. Ha kell vízvezetéket vagy bojlert szerel, karbantart, cserél. Tisztában van a lefolyók és csatornacsövek elhelyezkedésével, számára nem okozhat gondot a dugulás felmérése és helyének pontos beazonosítása. Már csak az a kérdés, hogy vannak-e megfelelő eszközei mindezen munkálatok ellátásához, illetve legfőképpen az, hogy akar-e nyakig turkálni a szennyvízben és fekáliában vagy sem.

Mire jó a bűzelzáró?

Bűzelzáró mindenhol megtalálható normális esetben. Mosdó, mosogató, zuhany, kád, padlóösszefolyó. Hiánya garantálja a folyamatos csatorna és lefolyó szag terjengését a lakásban. Továbbá, ha eldugul vagy hibásan működik is ugyanezt fogja eredményezni. Szerepe a különböző lefolyók szennyvízét elvezetni a főcsatornába. A bűzelzárót is eldugítják a különböző apró lerakódások, szennyeződések. Érdemes tehát időközönként alaposan kitisztítani őket. Dugulás esetén a bűzelzáró eltávolítása után lehet csak megkezdeni a duguláselhárítást. A padlóösszefolyó bűzelzárója tehát fontos funkciót lát el, és ha hibátlanul működik, akkor nem lesz csatornaszag a környezetünkben.

Miért van dugulás a panelban, és mi a megoldás?

Sajnos a régmúltban épült panellakások napjainkban is tartogatnak meglepetéseket, ami a lefolyókat és csatornarendszereket illeti. Ennek és a lakók hanyagságának köszönhetően gyakori jelenség a dugulás. Legyen az a mosogató a konyhában, vagy a mosdó a fürdőszobában, vagy a WC a mellékhelyiségben. Ráadásul az sem jelent túl sokat, ha az ember a saját lakásában mindent karban tart, rendszeresen tisztítja a lefolyókat. Bevett szokás, hogy a szomszédok a WC-be dobálnak rongyokat, ahol gyerek van pelenkákat, majd lehúzzák és már meg is van a dugulás. Sajnos ezt kivédeni nem lehet. A szennyvízelvezető rendszer duguláselhárítása pedig ilyen esetben a ház feladata. Természetesen az ilyen eseteket a lakógyűlésen meg kell említeni. Általában a többi lakó és a közös képviselő bevonásával, számon lehet kérni a kár okozását az elkövetőn. A helyszínre kiérkező vízvezetékszerelő a duguláselhárítás után megtudja mondani, hogy pontosan hol volt a dugulás, így beazonosítható a dugulást okozó lakó.

Mikor kell bontani a dugulás elhárításához?

Az esetek nagy százalékában a duguláselhárítás bontás nélkül is elvégezhető. Sajnos ritkán előfordul azonban, hogy repedés vagy törés van a szennyvízelvezető csatorna csövekben, és ilyenkor elkerülhetetlen a bontással járó csőcsere. 

NON-STOP SEGÍTSÉG

Egész Budapest területén vállaljuk a gyors duguláselhárítást. Forduljon hozzánk bizalommal. Profi géppark. 30 év tapasztalat. Precizitás. Pontosság. Megbízhatóság. Megfizethető árak.

AZONNALI MEGOLDÁS

Kollégáink minden esetben a legalaposabban végzik el a tisztítási munkálatokat. WC, Csatorna, Mosdó, Mosogató, Zuhany, Kád, Strang dugulás megszüntetése. Dugulás volt nincs! Dugulás volt nincs!

VÁLASSZON BENNÜNKET

Call Now Button

Kérjük írja meg telefonszámát email címünkre, és pár perc múlva visszahívjuk! Email: gorenyguru@gmail.com