Dugulás

DUGULÁS ÉS LEFOLYÓ TISZTÍTÁS

Dugulás területén több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Szakembereink a legjobbak közé tartoznak szakmájukban. A dugulások megszüntetése mellett, ha szükséges vízszerelési munkálatokat is tökéletesen megoldanak. A Görény-Guru számára fontos, hogy az ügyfelek részére a legjobb áron biztosítsa szolgáltatásait. Ugyanakkor az elvégzett tisztításra és karbantartásra 100% garanciát vállal. Hívjon! Tel.: (06 70) 597 4491

mosogató dugulás

Gyors és alapos dugulás megszüntetés

Amennyiben dugulást tapasztal, ne késlekedjen. Forduljon hozzánk bizalommal! A kiszállás és a helyszíni felmérés minden esetben díjtalan. A duguláselhárítás munkadíját a helyszínen tudjuk megállapítani, ilyenkor lehet megállapítani pontosan a dugulás okát és mértékét. A duguláselhárítás ára ilyenkor már pontosan kiszámolható, és ez az ár menet közben, tehát a munkavégzés alatt már nem változik. Nálunk nincsenek rejtett költségek, így nem érheti meglepetés az ügyfelet.

Tiszta és precíz duguláselhárítás

A duguláselhárítás köztudottan szennyeződéssel jár. Ettől függetlenül a kiérkező kolléga úgy végzi el a tisztítást, hogy a környezete is tiszta maradjon. Eltakarít maga után, és visszaállítja a hőn áhított állapotot, mint amikor még tökéletesen működött minden. A dugulással egyetemben a csatornaszagot is megszünteti, fertőtlenít, újra működőképessé teszi a csatornarendszert, a WC lefolyót, kitisztít mindent.

A csatorna és lefolyó dugulás legfőbb okai

A csatornák és lefolyók valamitől mindig eltömődnek, belekerülnek dolgok melyek elzárják a szennyvíz áramlását. A felhalmozódó anyagok felfognak mindent, így a vezetékekben, csövekben megszűnik az áramlás. Ilyenkor a WC és a csatorna is megtelik, és elviselhetetlen csatornaszagot áraszt, beterítve mindent maga körül. Az következőkben felsoroljuk a leggyakoribb dugulást előidéző okokat

Dugulás kenőzsírtól

Ahogy a fürdőszobában a haj, úgy a zsír is időnként duguláshoz vezet a konyhai mosogatókban. A rendszeres zsíros szennyeződések megragadnak a mosogató lefolyó csövekben, és szép lassan annyira feltorlódnak, hogy eldugul az egész. Sokan forró olajat és zsírt öntetnek bele a mosogatóba, azonban ezek az anyagok nem ürülnek ki, hanem miközben kihűlnek megszilárdulnak, és elkezdődik a felhalmozódás. Az olajakat és zsírokat üvegekbe kell önteni, és nem a konyhai lefolyóba.

Mosogató dugulás zsírtól és olajtól

Dugulás pelenkától és törlőkendőtől

A pelenka és törlőkendő által okozta dugulás szintén dobogós. A WC csatornába megakadó pelenkák vagy törlőkendők megszívják magukat vízzel és megdagadnak. Ezzel már meg is van a dugulás. Blokkolja a lefolyóban áramló vizet, szennyvizet, így már hiába próbálja lehúzni, leöblíteni. A pelenkákat külön kell gyűjteni, és az erre a célra kinevezett szelektív hulladékgyűjtőbe kell kidobni. Így a környezettel is jó tesz mindenki, és a WC sem fog eldugulni, legalábbis ettől nem.

dugulás pelenkától

Dugulás idegen tárgyaktól

Nem ritka, hogy a WC csészébe ejtünk dolgokat, vagy próbálunk nem oda való étel maradékokat, zacskóba dugdosott vattát, intim betétet, egyéb hulladékokat lejuttatni rajta keresztül. De belejthet a gyermekünk is játékokat. Mindig figyeljünk arra, hogy ha gyermekünk van a fürdőszobában, akkor le legyen csukva a WC. Ne próbáljunk meg lehúzni nem oda való tárgyakat, szemetet, stb. Ha valami belesett, akkor próbáljuk meg kiszedni, ha nem sikerül, akkor hívjunk szakembert aki megoldja azonnal a problémát, ellenkező esetben csak egyre rosszabb lesz a helyzet. Idővel egyre több minden kapaszkodik meg az elakadt tárgyban, és sokkal nehezebb lesz kiszedni onnan, valamint a dugulás is sokkal nagyobb kárt okozhat.

Dugulás hajtól

A testszőrzet és a hajszálak is eltudják dugaszolni a lefolyót. Nem is akárhogyan. Ha rendszeresen eltávolítjuk minden tisztálkodás után a felgyülemlett hajcsomókat, akkor nem lehet egykönnyen lefolyó dugulás. Ha viszont hagyjuk, és nem törődünk vele, akkor bizony egy idő után minden megtapad, és egyre nagyobb csomót képez. Ha eltömődik a lefolyócső, akkor gumikesztyűvel és lefolyótisztító eszközökkel, tisztítószerekkel meglehet próbálkozni a duguláselhárítással. Ez azonban csak akkor sikerül általában házilag, ha kis mértékű az elzáródás. Problémás esetben hívja a duguláselhárító szakembert, hogy ne okozzon nagyobb bajt.

lefolyó dugulás hajtól

Dugulás esőzéstől és növényektől

Az időjárási viszontagságok, nagy viharok, vízáradások, heves esőzések rengeteg kárt okoznak az ember lakókörnyezetében is. A csapadékkal az ereszcsatornákon és lefolyókon keresztül bejutnak a sárral keveredett levelek, faágak, kisebb kövek, stb. Ezek az esővízzel bejutott növényi szennyeződések rövid idő alatt dugulást okoznak. A hidegebb évszakokban rendszeresen tisztítani kell az ereszcsatornát a levelektől, hogy ne tudjon összegyűlni és bekerülni a csatornába. Ha mégis megtörtént, akkor hívjon vízszerelő-duguláselhárító szakinkat, aki azonnal megoldja a problémát.

ereszcsatorna dugulás

Dugulás sérült csatornacsövektől

A lefolyó és csatornacsövek sem tudnak ellenállni az időnek, kopásnak. Az évek alatt megrepedhetnek az anyag folyamatos igénybevétele során, a hideg-meleg hőmérséklet váltakozástól. Nem ritka az sem, hogy a kertben lévő fa gyökereinek kerül az útjába, és az repeszti meg. A repedéseken keresztül bejut a csatorna vezeték rendszerbe és elzárja az áramlást. Ehhez aztán végképp szakemberre van szükség. Egy ilyen léptékű dugulás komoly felkészültséget igényel mind szakmai és eszköz felszereltség terén is.

NON-STOP SEGÍTSÉG

Egész Budapest területén vállaljuk a gyors duguláselhárítást. Forduljon hozzánk bizalommal. Profi géppark. 30 év tapasztalat. Precizitás. Pontosság. Megbízhatóság. Megfizethető árak.

AZONNALI MEGOLDÁS

Kollégáink minden esetben a legalaposabban végzik el a tisztítási munkálatokat. WC, Csatorna, Mosdó, Mosogató, Zuhany, Kád, Strang dugulás megszüntetése. Dugulás volt nincs! Dugulás volt nincs!

VÁLASSZON BENNÜNKET

Call Now Button

Kérjük írja meg telefonszámát email címünkre, és pár perc múlva visszahívjuk! Email: gorenyguru@gmail.com