Dugulás

DUGULÁS ÉS LEFOLYÓ TISZTÍTÁS

Dugulás területén több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk. Szakembereink a legjobbak közé tartoznak szakmájukban. A dugulások megszüntetése mellett, ha szükséges vízszerelési munkálatokat is tökéletesen megoldanak. A Görény-Guru számára fontos, hogy az ügyfelek részére a legjobb áron biztosítsa szolgáltatásait. Ugyanakkor az elvégzett tisztításra és karbantartásra 100% garanciát vállal. Hívjon! Tel.: (06 70) 597 4491

mosogató dugulás

Gyors és alapos dugulás megszüntetés

Amennyiben dugulást tapasztal, ne késlekedjen. Forduljon hozzánk bizalommal! A kiszállás és a helyszíni felmérés minden esetben díjtalan. A duguláselhárítás munkadíját a helyszínen tudjuk megállapítani, ilyenkor lehet megállapítani pontosan a dugulás okát és mértékét. A duguláselhárítás ára ilyenkor már pontosan kiszámolható, és ez az ár menet közben, tehát a munkavégzés alatt már nem változik. Nálunk nincsenek rejtett költségek, így nem érheti meglepetés az ügyfelet.

Tiszta és precíz duguláselhárítás

A duguláselhárítás köztudottan szennyeződéssel jár. Ettől függetlenül a kiérkező kolléga úgy végzi el a tisztítást, hogy a környezete is tiszta maradjon. Eltakarít maga után, és visszaállítja a hőn áhított állapotot, mint amikor még tökéletesen működött minden. A dugulással egyetemben a csatornaszagot is megszünteti, fertőtlenít, újra működőképessé teszi a csatornarendszert, a WC lefolyót, kitisztít mindent.

A csatorna és lefolyó dugulás legfőbb okai

A csatornák és lefolyók valamitől mindig eltömődnek, belekerülnek dolgok melyek elzárják a szennyvíz áramlását. A felhalmozódó anyagok felfognak mindent, így a vezetékekben, csövekben megszűnik az áramlás. Ilyenkor a WC és a csatorna is megtelik, és elviselhetetlen csatornaszagot áraszt, beterítve mindent maga körül. Az következőkben felsoroljuk a leggyakoribb dugulást előidéző okokat

Dugulás kenőzsírtól

Ahogy a fürdőszobában a haj, úgy a zsír is időnként duguláshoz vezet a konyhai mosogatókban. A rendszeres zsíros szennyeződések megragadnak a mosogató lefolyó csövekben, és szép lassan annyira feltorlódnak, hogy eldugul az egész. Sokan forró olajat és zsírt öntetnek bele a mosogatóba, azonban ezek az anyagok nem ürülnek ki, hanem miközben kihűlnek megszilárdulnak, és elkezdődik a felhalmozódás. Az olajakat és zsírokat üvegekbe kell önteni, és nem a konyhai lefolyóba.

Mosogató dugulás zsírtól és olajtól

Dugulás pelenkától és törlőkendőtől

A pelenka és törlőkendő által okozta dugulás szintén dobogós. A WC csatornába megakadó pelenkák vagy törlőkendők megszívják magukat vízzel és megdagadnak. Ezzel már meg is van a dugulás. Blokkolja a lefolyóban áramló vizet, szennyvizet, így már hiába próbálja lehúzni, leöblíteni. A pelenkákat külön kell gyűjteni, és az erre a célra kinevezett szelektív hulladékgyűjtőbe kell kidobni. Így a környezettel is jó tesz mindenki, és a WC sem fog eldugulni, legalábbis ettől nem.

dugulás pelenkától

Dugulás idegen tárgyaktól

Nem ritka, hogy a WC csészébe ejtünk dolgokat, vagy próbálunk nem oda való étel maradékokat, zacskóba dugdosott vattát, intim betétet, egyéb hulladékokat lejuttatni rajta keresztül. De belejthet a gyermekünk is játékokat. Mindig figyeljünk arra, hogy ha gyermekünk van a fürdőszobában, akkor le legyen csukva a WC. Ne próbáljunk meg lehúzni nem oda való tárgyakat, szemetet, stb. Ha valami belesett, akkor próbáljuk meg kiszedni, ha nem sikerül, akkor hívjunk szakembert aki megoldja azonnal a problémát, ellenkező esetben csak egyre rosszabb lesz a helyzet. Idővel egyre több minden kapaszkodik meg az elakadt tárgyban, és sokkal nehezebb lesz kiszedni onnan, valamint a dugulás is sokkal nagyobb kárt okozhat.

Dugulás hajtól

A testszőrzet és a hajszálak is eltudják dugaszolni a lefolyót. Nem is akárhogyan. Ha rendszeresen eltávolítjuk minden tisztálkodás után a felgyülemlett hajcsomókat, akkor nem lehet egykönnyen lefolyó dugulás. Ha viszont hagyjuk, és nem törődünk vele, akkor bizony egy idő után minden megtapad, és egyre nagyobb csomót képez. Ha eltömődik a lefolyócső, akkor gumikesztyűvel és lefolyótisztító eszközökkel, tisztítószerekkel meglehet próbálkozni a duguláselhárítással. Ez azonban csak akkor sikerül általában házilag, ha kis mértékű az elzáródás. Problémás esetben hívja a duguláselhárító szakembert, hogy ne okozzon nagyobb bajt.

lefolyó dugulás hajtól

Dugulás esőzéstől és növényektől

Az időjárási viszontagságok, nagy viharok, vízáradások, heves esőzések rengeteg kárt okoznak az ember lakókörnyezetében is. A csapadékkal az ereszcsatornákon és lefolyókon keresztül bejutnak a sárral keveredett levelek, faágak, kisebb kövek, stb. Ezek az esővízzel bejutott növényi szennyeződések rövid idő alatt dugulást okoznak. A hidegebb évszakokban rendszeresen tisztítani kell az ereszcsatornát a levelektől, hogy ne tudjon összegyűlni és bekerülni a csatornába. Ha mégis megtörtént, akkor hívjon vízszerelő-duguláselhárító szakinkat, aki azonnal megoldja a problémát.

ereszcsatorna dugulás

Dugulás sérült csatornacsövektől

A lefolyó és csatornacsövek sem tudnak ellenállni az időnek, kopásnak. Az évek alatt megrepedhetnek az anyag folyamatos igénybevétele során, a hideg-meleg hőmérséklet váltakozástól. Nem ritka az sem, hogy a kertben lévő fa gyökereinek kerül az útjába, és az repeszti meg. A repedéseken keresztül bejut a csatorna vezeték rendszerbe és elzárja az áramlást. Ehhez aztán végképp szakemberre van szükség. Egy ilyen léptékű dugulás komoly felkészültséget igényel mind szakmai és eszköz felszereltség terén is.

NON-STOP SEGÍTSÉG

Egész Budapest területén vállaljuk a gyors duguláselhárítást. Forduljon hozzánk bizalommal. Profi géppark. 30 év tapasztalat. Precizitás. Pontosság. Megbízhatóság. Megfizethető árak.

AZONNALI MEGOLDÁS

Kollégáink minden esetben a legalaposabban végzik el a tisztítási munkálatokat. WC, Csatorna, Mosdó, Mosogató, Zuhany, Kád, Strang dugulás megszüntetése. Dugulás volt nincs! Dugulás volt nincs!

VÁLASSZON BENNÜNKET

Call Now Button