Szennyvízelvezetés

Szennyvízelvezetés

A szennyvízelvezetés célja az épületben és az épület telkén keletkező valamennyi szennyvizet összegyűjteni és elvezetni. Eldugult a szennyvízelvezető csatorna? Hívja kollégánkat! Tel.: 06 (70) 597 4491

Szennyvizek fajtái

A szennyvizek a háztartási, üzemi vagy ipari használat következtében hátrányosan megváltozott vizek, és telkek területén összegyűlt csapadékvizek.

Szennyezett vizek: a szennyvizek, kivéve a csapadékvizet.

Csapadékvíz: a lecsapódó szennyvizek.

Keverékvíz: szennyvíz, amelybe szennyezett és csapadékvíz is keveredhetett.

Szennyvízelvezető létesítmények (eszközök) Elvezetőeszközök és helyek, berendezések azok, amelyeken át a szennyvíz az elvezetőrendszerbe jut.

Szennyvízelvezetés rendszerek és eszközök

Elvezetőeszközök és helyek, berendezések azok, amelyeken át a szennyvíz az elvezetőrendszerbe jut.

Elválasztott rendszer: A csapadék- és a szennyvizet egymástól elválasztva vezetik el. A szennyvíz vezetékekbe tilos csapadék-, fűtő- és szivárgó vizeket vezetni, a csapadékvíz-vezetékekbe viszont tilos
szennyvizet bevezetni.

Egyesített rendszerek: A csapadék– és szennyvizet közösen vezetik el. Az épületen belül azonban a szennyvizet és a csapadékvizet egymástól elválasztott ejtővezetékekben kell elvezetni, és azokat csupán az alapvezetékben, lehetőség szerint az épületen kívül szabad összevezetni.

Emésztőgödör: Amennyiben nincs más víztelenítő lehetőség, és a hatósági előírásoknak nem mond ellent, akkor a szennyvizeket megfelelő mennyiségben emésztőgödörbe is be lehet vezetni. Ilyenkor biztosítani kell az emésztőgödör rendszeres kiürítését.

Csőgörény Görény Guru duguláselhárító mester

Szennyvíz vezetékek és szellőztető vezetékek

A szennyvízelvezető rendszer a következőkből áll: a berendezési tárgyak bekötő- és ágvezetékeiből,
az ejtő- és szellőztetővezetékekből, gyűjtővezetékekből,
alapvezetékekből és a bekötőcsatornából.

Bekötő- és ágvezetékek: A bekötő- és ágvezetékek azok a vezetékek, amelyek a berendezési tárgytól a szennyvizet az ejtő- és alapvezetékbe vezetik.

Ágvezeték: Több egyedi bekötővezeték közös vezetéke, az ejtő- vagy alap vezetékcsatlakozásig.

Ejtőszakasz: Egyedi csatlakozóvezeték függőleges szakasza, 0,2 m magasságkülönbségnél nagyobb távolság esetében.

Bukószakasz: Egyedi csatlakozóvezeték nem függőleges szakasza, amely 5° hajlásnál nagyobb szögben és 0 ,2 m magasságkülönbségnél hosszabb szakaszon csatlakozik.

Ejtővezeték: Az ejtővezetékek függőleges vezetékek, amelyek egy vagy több emeleti szinten át vezetnek.

Emeletív: Kis, max. 1 m-es, az ejtővezetékekből idomdarabokkal kivitelezett tengelyeltolódások.

Elhúzás: Két ejtővezeték összekötése nagyobb tengelyeltolódás esetében (maximum 6 m).

Kerülővezeték: Mellékvezeték, az ejtővezetékkel párhuzamosan haladó vezeték, amely az ejtőcső irányváltozásainál a kedvezőtlen áramlási viszonyokat hidalja át.

Szellőztetővezetékek: A szellőztetővezetékek a csatornahálózatban a nyomás kiegyenlítésére szolgálnak.

Főszellőztetés: Az ejtővezeték folytatása, a legfelső csatlakozótól a tető fölé.

Közvetlen mellékszellőztetés: Az ejtővezeték mellett vezetett szellőztetővezeték, amely minden emeleti szinten össze van kötve az ejtővezetékkel.

Közvetett mellékszellőztetés: Kiegészítő szellőztetővezeték a bekötő- vagy ágvezetékek felső végén, amelyek vagy a tető fölé, vagy a fő szellőztetőbe vezetnek.

Átszellőztetés: A hosszú ágvezetékek szellőztetése, amelyek ugyanazon emeleti szinten ismét az ejtővezetékbe vagy a fővezetékbe csatlakoznak.

Másodlagos (szekunder) szellőztetés: Kiegészítő vezetékrendszer, ami a bekötővezetékeket szellőzteti.

Gyűjtővezetékek: A gyűjtővezetékek fekvő, a falon vagy födémen elhelyezett vezetékek, amelyek a szennyvizet az ejtő- és csatlakozóvezetékekből bukóvezetéken át vezetik az alapvezetékbe.

Alapvezeték: Az alapvezeték a legalsó szinten, a talajban, padlóban vagy az épületen belül szabadon elhelyezett kis lejtésű vezeték, a szennyvízgyűjtő berendezésbe torkolásig (közúti csatorna, derítő stb.) vezet.

Bekötőcsatorna: A bekötőcsatorna az alapvezeték egy része, amely a közterületen található. Az alapvezetékeket és a bekötőcsatornákat általában a szaképítő cégek létesítik, és ezért nem tartoznak a „vízvezeték-szerelő” feladatkörébe.

GYORSSZOLGÁLAT

Egész Budapest és Pest megye területén vállaljuk a gyors dugulás felszámolást. Forduljon hozzánk bizalommal. Profi géppark. 30 év tapasztalat. Precizitás. Pontosság. Megbízhatóság. Megfizethető árak rejtett költségek nélkül.

AZONNALI MEGOLDÁS

Kollégáink minden esetben a legnagyobb alaposság mellett végzik el a duguláselhárítási munkálatokat, ugyanakkor minderre garanciát is vállalnak. WC, Csatorna, Mosdó, Mosogató, Zuhany, Kád, Strang dugulás megszüntetése. Dugulás volt, nincs!

VÁLASSZON BENNÜNKET

Call Now ButtonHívás gomb

Kérjen visszahívást!

Írja meg telefonszámát email címünkre: gorenyguru@gmail.com

Pár perc múlva visszahívjuk.

Üdvözlettel, Görény Guru